Veelgestelde vragen

Op iedere vraag een antwoord

Staat het antwoord waarnaar u zocht er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Huiskamer van de Wijk is toch alleen voor oudere mensen en kwetsbaren?

Nee, bij de Huiskamer van de Wijk is iedereen welkom: jong, ouder, alleen of met meerdere mensen, hulpbehoevend of niet. Het is een plek waar je even een praatje kunt maken, andere mensen ontmoet, een activiteit organiseert of bezoekt. De Huiskamers van de Wijk zijn van, voor en door iedereen in de buurt.

In de Huiskamer van de Wijk worden toch allemaal activiteiten georganiseerd door de zorgorganisaties?

Nee, de huiskamers zijn locaties waar iedereen in het dorp gebruik van mag maken. Ook de zorgorganisaties. Dus organiseer je een activiteit voor inwoners waar je een locatie voor zoekt? Neem contact met ons op.

Je moet toch al hulp krijgen van een zorgorganisatie om hier aan deel te mogen nemen?

Nee, bij de Huiskamer van de Wijk is iedereen welkom: jong, ouder, alleen of met meerdere mensen, hulpbehoevend of niet.  Het is een plek waar je even een praatje kunt maken, andere mensen ontmoet, een activiteit organiseert of bezoekt. De Huiskamers van de Wijk zijn van, voor en door iedereen in de buurt.

 

Mag ik er zelf ook iets organiseren in een huiskamer?

Ja, je bent van harte welkom om een leuke activiteit te organiseren. Als je een activiteit organiseert waar andere mensen aan deel kunnen nemen, dan betaal je een maatschappelijke prijs of is het gebruik van de ruimte gratis. We vinden het namelijk belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Huur je een ruimte voor een commercieel doel of besloten bijeenkomst, dan betaal je een bedrag aan locatiehuur.

Waar zijn de Huiskamers van de Wijk?

  • Wijkhuis, Bernhardstraat 25 in Numansdorp
  • Rembrandt, Rembrandtplein 1 in Oud-Beijerland
  • Zomerplein, Zomerplein 15 in Puttershoek
  • Int voorste, Voorstraat 26 in Piershil
  • Wijckplein, Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland

Hoe kom ik bij de huiskamer, als ik geen vervoer heb?

Iedereen zorgt zelf voor vervoer van en naar de huiskamer. Is het niet mogelijk om zelf vervoer te organiseren, dan denken we graag met je mee over een maatwerkoplossing.

 

Mag ik ook naar een huiskamer als ik niet in dat dorp woon?

Ja, iedereen is welkom.

Moet ik betalen om deel te nemen aan een activiteit?

Bij een aantal activiteiten wordt een eigen bijdrage gevraagd, andere activiteiten zijn gratis. Voor koffie, thee, gebak etc. moet wel betaald worden. Dit zijn overigens maatschappelijke prijzen.

Wanneer kan ik terecht in de huiskamer?

Je kunt altijd terecht in de Huiskamer van de Wijk. Er wordt niet altijd wat georganiseerd, maar je kunt er altijd terecht voor een praatje of kopje koffie.

Bewoners van de locatie hebben toch voorrang bij activiteiten?

Nee, iedereen is welkom en iedereen is gelijk.

Krijg ik begeleiding als ik bij de Huiskamer ben?

Als er een activiteit wordt georganiseerd, is er iemand die de activiteit begeleidt. Meestal is dat een vrijwilliger. Er wordt geen zorg verleend. Je gaat er heen om koffie te drinken of aan een activiteit deel te nemen. Heb je hulp nodig om naar de activiteit te komen, geef dit dan aan bij de organisatie. Dan denken we mee over een oplossing. Heb je tijdens de activiteit hulp nodig, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, dan moet je iemand meenemen die jou kan helpen.

Alleen vrijwilligers van de zorglocatie mogen toch iets organiseren in een huiskamer?

Nee, de huiskamers mogen door iedereen in de wijk gebruikt worden. Activiteiten mogen er dus door iedereen georganiseerd worden, als de activiteit maar een maatschappelijke bijdrage levert aan de wijk of het dorp.

Heeft iedereen een vaste plek in de huiskamer?

Nee, de huiskamer is van en voor iedereen.

 

Kan ik er ook eten?

Op alle locaties kan geluncht worden. Op sommige locaties kan ook ’s avonds gegeten worden. Wil je weten waar dat kan? Kijk dan op  de website van huiskamer/zorgorganisatie…

Kan ik vrijwilliger worden bij de Huiskamer van de Wijk?

Ja, je bent van hart welkom als vrijwilliger. Je kunt je aanmelden bij:

 

 

Ik wil graag iets doen voor de Huiskamer van de Wijk?

Wat leuk! We zijn benieuwd naar wat je wensen zijn en gaan graag met je in gesprek hierover. Elke bijdrage is van harte welkom. Je kunt contact opnemen met de coördinator van de huiskamer waar jij iets voor wilt doen.

Ik organiseer (regelmatig) activiteiten en zou daarvoor samen willen werken met de Huiskamer van de Wijk. Kan dat?

Wat leuk dat je samen wilt werken. Neem contact op met de coördinator van de huiskamer mee samen wilt werken. Dan kunnen jullie samen de wensen en mogelijkheden bespreken.

Mag ik een keer komen kijken in de huiskamer?

Je bent van harte welkom. De huiskamer van de wijk bezoek je op eigen initiatief en op het moment dat het jou uitkomt. Jij bepaalt immers waar je behoefte aan hebt. Het is geen verplichting, waar je elke week heen moet.

Waar kan ik terecht voor vragen over Huiskamer van de Wijk?

Mag ik iemand meenemen?

Als je een bezoek wilt brengen aan een huiskamer, mag je altijd iemand meenemen. De huiskamer is er immers voor iedereen.

Zijn huisdieren toegestaan?

Er zijn geen huisdieren toegestaan. Uitzondering zijn hulphonden.

Is de huiskamer toegankelijk met een rollator of rolstoel?

Ja, het gebouw is toegankelijk met een rollator of rolstoel.